El tap vino-lok

Fidels a l’esperit innovador de la DO Catalunya, el nostre Consell Regulador ha aprovat el sistema de tancament d’ampolles Vino-Lok. Es tracta d’un tap de vidre dur, massís, amb una junta d’Elvax, que encaixa en el coll d’una ampolla amb boca Vino-Lok, i va coronat per una càpsula rígida d’alumini, que protegeix el tap i el fixa a la boca de l’ampolla per garantir que no hagi estat manipulat.
Entre els avantatges que enumeren els defensors del tap Vino-Lok destaca que el sistema de tapament és 100% fiable, que no transmet ni olors ni sabors al vi, que no hi ha risc que desprengui partícules al ser comprimit. A més, s’assegura que, al no portar tractament superficial, no hi ha migracions d’olis del tap cap al vi. El consumidor pot obrir el tap sense l’ajut de cap eina i permet que retapi l’ampolla tantes vegades com vulgui i és reciclable.
El tap és un tema polèmic. Ens consta. Però des de la DO Catalunya, creiem en obrir-nos a noves alternatives que enriqueixen el ventall de productes. L’autorització d’aquest nou sistema no es planteja com un substitutiu del tradicional tap de suro, simplement pretén oferir una alternativa més entre les opcions disponibles. Què en penseu vosaltres?
1 comentari so far
Deixa un comentari
Desembre 11, 2008, 12:48 pm
Filed under: Uncategorized
Filed under: Uncategorized

Tap vino-lok
Fidels a l’esperit innovador de la DO Catalunya, el nostre Consell Regulador ha aprovat el sistema de tancament d’ampolles Vino-Lok. Es tracta d’un tap de vidre dur, massís, amb una junta d’Elvax, que encaixa en el coll d’una ampolla amb boca Vino-Lok, i va coronat per una càpsula rígida d’alumini, que protegeix el tap i el fixa a la boca de l’ampolla per garantir que no hagi estat manipulat.
Entre els avantatges que enumeren els defensors del tap Vino-Lok destaca que el sistema de tapament és 100% fiable, que no transmet ni olors ni sabors al vi, que no hi ha risc que desprengui partícules al ser comprimit. A més, s’assegura que, al no portar tractament superficial, no hi ha migracions d’olis del tap cap al vi. El consumidor pot obrir el tap sense l’ajut de cap eina i permet que retapi l’ampolla tantes vegades com vulgui i és reciclable.
El tap és un tema polèmic. Ens consta. Però des de la DO Catalunya, creiem en obrir-nos a noves alternatives que enriqueixen el ventall de productes. L’autorització d’aquest nou sistema no es planteja com un substitutiu del tradicional tap de suro, simplement pretén oferir una alternativa més entre les opcions disponibles. Què en penseu vosaltres?
1 comentari so far
Deixa un comentari
Aquest tipus de tap (sense càpsula rígida d’alumini) s’utilitza en cellers de prestigi com Marcel Deiss (a Alsàcia). El vaig trobar un bon sistema per vins que no demanin evolució en empolla, i per tant que siguin de consum relativament immediat (1 ó 2 anys).
Comentari per Joan gener 7, 2009 @ 5:50 pmTot el que sigui evolucionar i ampliar el ventall de possibilitats em sembla correcte, doncs es tracte d’un tap molt senzill d’utilitzar, eficaç, i prou elegant. A més, a ben segur que reduirà les despeses als celler, i per tant als consumidors, doncs imagino que el seu preu serà més ventatjós que el suro.
Salut!
Joan