El Blog de la D.O. Catalunya


LA DENOMINACIÓ D’ORIGEN CATALUNYA CONTINUA CREIXENT AMB UN INCREMENT DE 5 MILIONS D’AMPOLLES COMERCIALITZADES
Abril 8, 2009, 11:27 am
Filed under: Uncategorized

La Denominació d’Origen (DO) Catalunya torna a ser la DO catalana que més embotella i tanca els resultats del 2008 amb 5 milions més d’ampolles comercialitzades que al 2007.
La DO Catalunya ha comercialitzat 54,5 milions d’ampolles de ¾ durant el 2008, de les quals 23,7 (43,5%) corresponen al mercat interior i la resta, 30,8 milions (56,5%), s’ha destinat als mercats exteriors. Si es comparen aquestes xifres amb les de l’any 2007, s’observa que ambdós mercats experimenten un creixement, del 14,5% i del 6,6%, respectivament. L’increment final del total de comercialització respecte a l’exercici anterior ha estat de 4,9 milions d’ampolles (+9,9%). La DO Catalunya manté, un any més, la tendència ascendent d’embotellament des de la seva creació.

Roda de premsa a la seu de la DO Catalunya

Roda de premsa a la seu de la DO Catalunya


En termes de volum total de vins qualificats, la xifra és de 466.600 hl, un 23,1% superior al del 2007, i amb un increment molt destacable dels vins negres (+65,5%). Els blancs decauen lleugerament respecte a l’any anterior (-3,2%) i els rosats continuen amb una tendència a la baixa (-25,4%). Proporcionalment, dominen els vins negres amb un 58 % del volum total, seguits dels vins blancs, que representen un terç i finalment els vins rosats amb menys del 10%.
Els principals mercats exteriors pertanyen a la Unió Europea, amb un total de 17,9 milions d’ampolles. El Regne Unit, Alemanya, els Països Baixos, Suècia i Irlanda, amb aquest ordre d’importància, continuen essent els principals destins. Segueixen Suïssa i Noruega, amb prop d’un milió d’ampolles.
Altres mercats més allunyats i rellevants han estat els Estats Units, amb 2,3 milions d’ampolles, Japó amb gairebé un milió, i Canadà i Mèxic amb més de 650.000 ampolles. En total, els vins de la DO Catalunya han arribat a 114 països diferents.
La DO Catalunya engloba 60.000 hectàrees. amb una visió innovadora i creativa del vi, garantint l’origen i la qualitat dels seus vins. La DO Catalunya permet elaborar els vins amb flexibilitat i llibertat, ja que compta amb 27 varietats de raïm autoritzades.

Anuncis

Feu un comentari so far
Deixa un comentariDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s%d bloggers like this: