El Blog de la D.O. Catalunya


MEMÒRIA DE RESULTATS DE LA DO CATALUNYA 2009
Abril 14, 2010, 11:11 am
Filed under: Vins

Us informem que ja tenim publicat al nostre web www.do-catalunya.com l’enllaç per consultar la memòria de resultats del passat any 2009 de la DO Catalunya.

La DO Catalunya ha comercialitzat durant l’any 2009 un volum equivalent a 51 milions d’ampolles, dels quals 21 (41,3%) corresponen al mercat interior i els 30 milions restants (58,7%), s’han destinat als mercats exteriors. Si es comparen aquestes xifres amb les de l’any 2008, s’observa un decreixement en ambdós mercats, més acusat al nacional, un 10,9% i més lleuger en les exportacions, un 2,5%. La caiguda final del total de comercialització respecte a l’exercici anterior ha estat de 3,3 milions d’ampolles (-6,2%). Es manté, no obstant, una xifra de comercialització per damunt dels 50 milions d’ampolles.

Els principals mercats exteriors pertanyen a la Unió Europea, amb un total de 19,1 milions d’ampolles (63,7% de les exportacions i amb un augment del 6,9% respecte l’any passat). Dins d’aquesta, Alemanya, el Regne Unit, els Països Baixos, Suècia i Irlanda, amb aquest ordre d’importància, continuen essent els principals destins. Segueixen fora d’aquesta, però encara al continent europeu, Noruega i Suïssa amb prop d’un milió d’ampolles.

Altres mercats més allunyats i rellevants han estat els Estats Units, amb 2,2 milions d’ampolles, Japó amb 860.000 ampolles, i Canadà i Mèxic amb més de 600.000 ampolles. En total, els vins de la DO CATALUNYA han arribat a més de 100 països d’arreu del món.


1 comentari so far
Deixa un comentari

Aquestes dades estan molt bé! A veure si l’any 2010 augmenten les exortacions a EEUU. Considero que s’ha de estar en aquest ercat, és un bon aparador.

Comentari per kapirey
Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s%d bloggers like this: