El Blog de la D.O. Catalunya


Albet i Noya de la DO Catalunya aplica una nova tècnica per reduïr el CO2.
Mai 2, 2011, 10:07 am
Filed under: Vins

El celler de la Denominació d’Origen Catalunya Albet i Noya aprofundeix en la viticultura ecològica d’alt nivell, i aplica a les seves vinyes un preparat a base de carbó vegetal procedent de fusta i tota mena de materials orgànics i fruit d’un procés anomenat “piròlisi”, que desprès composten amb fems procedents de vaques ecològiques per tal que no tinguin antibiòtics que reduirien molt l’activitat microbiana de les restes animals.
S’aconsegueix que el CO2 que emmagatzema la fusta quedi bloquejat en el sòl durant mes de 3.000 anys, mentre que si s’apliqués la fusta directament al terra el cicle de retorn a l’atmosfera seria de nomes 10 anys. Es produeix un emmagatzematge de diòxid de carboni que redueix la taxa d’emissions en el conreu i l’elaboració del vi.

El petit albet negre de la DO Catalunya d'agricultura ecològica.

Anuncis

Feu un comentari so far
Deixa un comentari



Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s



%d bloggers like this: