El Blog de la D.O. Catalunya


Previsió per a la verema 2011 a la DO Catalunya
Agost 18, 2011, 1:53 pm
Filed under: Vins

Des de la Denominació d’Origen Catalunya es previsions de verema apunten a un avançament de 5-6 dies respecte a un any normal i 10-12 dies respecte a la verema anterior, que recordem es va caracteritzar per ser tardana.

Respecte a les prediccions de collita, d’entrada s’espera una bona producció, però essent com és la nostra una viticultura de secà, vindrà condicionada a la meteorologia estival, especialment pel que fa a les disponibilitats hídriques durant les tres darreres setmanes de maduració.

Previsions per la verema 2011


Els ceps presenten en general una mica menys de càrrega de raïms, però els seus grans agafen volum i pes a bon ritme. Si no ve un agost molt secaner, és previsible una producció similar o lleugerament inferior a la de l’any passat (entorn als 30 milions de kg).

En referència a les malalties de la vinya, hi ha hagut una certa pressió de mildiu però l’oïdi o malura no ha destacat respecte a anys normals. De totes maneres, els viticultors que han seguit les indicacions de tractaments de les àrees de defensa vegetal tampoc pateixen problemes d’importància amb aquests fongs. Sí que es detecta en algunes àrees una mica d’incidència de clorosi, deguda probablement a un accelerat i ràpid creixement de la vegetació.

La presència de la sempre temuda podridura gris, queda supeditada a un possible escenari de pluges freqüents i abundants pocs dies abans i durant el moment de la verema.

En definitiva, si les coses no es giren, s’està gestant el que podria ser una bona collita pel que fa a quantitat, i de moment, també amb un estat sanitari força bo


Feu un comentari so far
Deixa un comentariDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %sA %d bloguers els agrada això: