El Blog de la D.O. Catalunya


La DO Catalunya tanca el 2012 amb un rècord històric d’ampolles comercialitzades
Abril 22, 2013, 9:44 am
Filed under: do catalunya, Memòria de resultats | Etiquetes: , , , , ,

La Denominació d’Origen Catalunya tanca l’exercici 2012 amb un balanç de més de 60 milions d’ampolles comercialitzades (60,7 milions), és a dir, 4,8 milions d’ampolles (+8,6%) més que l’any 2011. La xifra constitueix un rècord històric pel sector vitivinícola català i continua amb la tendència de creixement de la DO Catalunya des de la seva creació, dotze anys enrere.

La vocació exportadora de la DO Catalunya és una de les causes de l’increment de la comercialització: el 59,1% dels vins embotellats s’han destinat a mercats exteriors. Els vins de la DO Catalunya es comercialitzen en 113 països d’arreu del món, amb un pes molt important de la Unió Europea (on les vendes creixen en un 12,4%). Altres mercats decisius en el creixement de la DO Catalunya han estat Estats Units, amb un increment respecte el 2011 del 7,1%, Canadà (+8,5%), Japó (+5,4%) i Mèxic (+14,9%).

La memòria del 2012 desvetlla altres aspectes sobre la tendència de consum i la bona acceptació dels vins DO Catalunya pels consumidors de bona part del món: tot i que el volum de vi negre i rosat qualificats no varia substancialment respecte el 2011, el volum de vi blanc sí que s’incrementa en un 11%.

La DO Catalunya agraeix l’esforç de molts viticultors i cellers d’arreu del país, decisiu per aquesta fita, així com la confiança que els consumidors segueixen mostrant pels vins emparats sota el segell de certificació de la DO Catalunya.

Gràfic amb la comercialització anual de vins embotellats de la DO Catalunya.

Gràfic amb la comercialització anual de vins embotellats de la DO Catalunya.


Feu un comentari so far
Deixa un comentariDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %sA %d bloguers els agrada això: